UAC Nederland

geeft kinderen een toekomst

UAC-Nederland Header afbeelding
 

Wie zijn wij?

 

                                      Hallo! Ik ben Johanna Callies, vorig jaar ben ik van oktober 2012 tot Juni 2013 in Kameroen geweest om daar voor UAC te werken. Toen ik terug kwam wilde ik me graag verder inzetten voor de organisatie, om met mijn ervaringen andere vrijwilligers op weg te helpen! Op dit moment studeer (Sociale Geografie & Planologie) en woon ik in Utrecht. Buiten mijn studie vind ik het heel leuk om te lezen, sporten en te reizen!

 

                                                 Hoi! Ik ben Laura Meijer en ik heb afgelopen jaar voor UAC vrijwilligerswerk gedaan in Kameroen. Ik ben me in gaan zetten voor UAC Nederland omdat ik graag nog iets wilde betekenen voor UAC en omdat ik, met mijn recente ervaringen, er hopelijk voor kan zorgen dat de nieuwe vrijwilligers met een goede voorbereiding op weg gaan! Ik ben dit jaar begonnen aan de University College Maastricht. Verder ben ik actief bij de studenten roeivereniging, bij verschillende commissies en hou ik van koken, lezen, muziek maken en vooral gewoon gezellige dingen doen met mijn vrienden.       

 

                                                                                       

                      

Ik ben Diane van Nistelrooij, in 2002 ben ik als eerste Nederlandse vrijwilligster voor UAC Kameroen gaan werken. Het lesgeven begon met 11 kinderen zittend op de grond en groeide uit tot 48 kinderen in heuse klaslokaaltjes in november. 

Sinds die tijd ben ik me in blijven zetten voor UAC Kameroen en hebben we in 2004 UAC Nederland opgericht. Veel mooie dingen hebben we al mogen bereiken, maar we gaan door!
In de afgelopen jaren ben ik nog 2 keer terug geweest naar Kameroen  om met eigen ogen te kunnen zien wat we allemaal al hebben kunnen bereiken.

 

                                                  

Hallo ik ben Timmy van de Voort, in de periode 2003 / 2004 ben ik samen met mijn studiegenoot Marie-Claire afgereisd naar Kameroen

Ik heb in de eerste periode dat ik in Kameroen was lesgegeven in de Woodshop op de oude locatie. Voor de middag gaf Marie-Claire schilder lessen en ik gaf na de middag bank timmeren. Verder heb ik met een aantal leerlingen van mijn klas het speelhuis op de speelplaats gemaakt. Marie-Claire heeft op haar beurt de muren van de speelplaats op de oude locatie versierd met de beroemde olifant. Hierop volgend zijn we gestart met het inrichten van speelplaatsen bij andere basisscholen. En het produceren van banken en stoelen voor andere scholen.

 

                                                               

Mijn naam is Bram Stelt en ik ben de vrijwilligerscoördinator van UAC Nederland.

Ik ben in 2007 samen met mijn vriendin Rosemarie voor 6 maanden naar Kameroen gegaan om vrijwilligerswerk te doen voor UAC. Dit is voor mij een live changing event geweest. De reis en de kennismaking met Kameroen, de cultuur en de mensen hebben een blijvende indruk achter gelaten. De liefde die ik al had voor Afrika is alleen maar groter geworden.Tijdens mijn verblijf in Buea heb ik les gegeven op de vocational training center (VTC), sportlessen verzorgd. Met behulp van vele donateurs uit Nederland hebben we een nieuw gebouw weten te realiseren voor de VTC, bestaande uit twee klaslokalen en een grote werkplaats. We zijn zeer trots op dit resultaat!

De band die we tijdens ons verblijf hebben opgebouwd met de organisatie UAC en sommige van hun medewerkers is zo sterk en bijzonder dat wij ons in Nederland zonder twijfel wilden blijven inzetten voor UAC. Daarom zijn wij als vrijwilliger verbonden aan UAC Nederland.

 

                                                 

Hi! Ik ben Rosemarie, sinds 2007 werk ik met veel plezier als vrijwilliger voor UAC Kameroen & Nederland. Na een super gave en leerzaam tijd in Kameroen, ben ik inmiddels alweer een aantal jaar vrijwilliger voor het bestuur van UAC Nederland.

De kwaliteitsslag die we in het onderwijs in Kameroen als UAC kunnen maken en de gedeelde drive van Mr Orock, mijn partner Bram Stelt, en andere mede-vrijwilligers motiveren mij me om me in te blijven zetten voor beter onderwijs in Kameroen. Vooral omdat ik geloof in een wereld met Ubuntu als grondregel: “ik ben omdat wij zijn”. Voor mij betekent dat simpel gezegd: besluiten nemen op basis van medemenselijkheid en respect voor moeder aarde.