UAC Nederland

geeft kinderen een toekomst

UAC-Nederland Header afbeelding
 
< Terug naar overzicht

Sanne en Fieke

 

Sanne

Ik ben van 22 april tot en met 1 juli 2006 in Kameroen geweest en ik vond het echt een geweldige tijd. Het was een hele levenservaring. 
We hebben daar gewerkt met kinderen in de Cornerroom en hebben het Sponsorprogramma geupdate. Ook hebben we nieuwe sponsors gezocht en hebben er in het totaal nu 13 nieuwe sponsors bijgevonden, waar we natuurlijk ook erg trots op zijn. 
Je hebt nu ook meteen een goed beeld van de verschillen tussen het onderwijs in Nederland en in Kameroen. In Kameroen gaat alles op z'n tijd, terwijl je in Nederland eigenlijk veel aan het "stressen" bent om alles op tijd klaar te krijgen. 
Voor jezelf is het erg fijn om dan in Kameroen te zijn, want daar komt het allemaal niet zo precies en als je weer terug gaat naar je eigen land ben je helemaal ontstresst.. 
Wat ik interressant vond was om in een gezin te eten, want je proeft dan iets mee van de cultuur van die mensen en je ziet ook meteen hoe zij leven. 
De mensen in Buea zijn allemaal ontzettend aardig en zullen je ook altijd begroeten als je ze tegenkomt. 
De stichting UAC is een goede stichting en ik heb er veel van geleerd. Ik vond het super dat ik deze kans kreeg en als ik nog zo'n kans kreeg zou ik het zo nog een keer doen!! 

Fieke

“Ik heb in Kameoren een super tijd gehad die ik nooit zal vergeten. Het is zo leuk om een keer in een andere cultuur te leven. De mensen in Kameroen zijn heel erg aardig, veel mensen zeggen elkaar gedag op straat.
Ook vind ik het erg leuk om te zien dat die mensen daar zo gelukkig zijn. Ze hebben bijna niks maar ze maken het beste van hun leven. Dat vind ik wel knap als ik zie in wat voor omstandigheden sommige mensen leven. Het werken voor uac was ook een uitdaging! We hebben veel geleerd over de manier van werken in Kameroen. Alles gaat op het gemak, je moet je niet te druk maken wat vandaag niet lukt komt morgen wel. Ook het onderwijs in Kameroen is heel anders als het onderwijs in Nederland. Erg interessant om die verschillen te zien. Als je ziet wat voor materialen ze in Kameroen hebben, dat is bijna niks. Maar toch kunnen ze de school draaiende houden. Weliswaar op een hele andere manier dan dat wij gewend zijn in Nederland, maar toch. Ik heb veel geleerd en nieuwe ervaringen op gedaan. Ik had deze tijd niet willen missen!!!”