UAC Nederland

geeft kinderen een toekomst

UAC-Nederland Header afbeelding
 
< Terug naar overzicht

Activiteiten 2008

Fiets- en wandeltocht 2008

Dit jaar organiseerden MOV Nuland en UAC Nederland alweer voor de vierde keer in Nuland een fiets- en wandeltocht op 14 september 2008.

Lekker weer, dat was het zeker. De deelnemers hebben ervan genoten, zo merkten de leden van UAC Nederland. Zij stonden weer op de posten met koffie en soep. De tochten liepen door het Brabantse land, en kwamen langs de beschikbaar gestelde locaties waar even een pauze genomen kon worden. Ook dit jaar wil UAC deze mensen bedanken voor hun medewerking en inzet.
De eerste starters waren er vroeg bij, die kwamen voor de middag al bij de eerste post. De laatste deelnemer waren tegen een uur of vier weer terug gekeerd in de plaatselijke kroeg, die zijn deuren open had voor de start en finish van deze dag.
Het aantal deelnemers was niet zo groot als voorgaande jaren. Toch heeft deze dag ruim €1276 opgeleverd voor de stichting. De leden van UAC Nederland kijken terug op een gezellige dag, waar Kameroen weer even centraal stond in Nuland en omgeving. Daarvoor bedanken wij graag alle deelnemers. Tot volgend jaar!

De volgende ondernemers hebben ook hun steentje bijgedragen:

Wihabo, van Lijssel transport, Gebroeders v.d. Donk, Aannemersbedrijf Ermers, SRV, J.J. van den Berg en Zn, Acc. Prinssen-Rommer- Zwanenberg, Albert Heyn, Tielemans hekwerk, bakkerij van Roosmalen, Bouwbedrijf van Niftrik, Move 2B fit, Tribe B.V., P. Lunenburg, Gerard van Lith, Esther Bindels Shiatsu, Theo Dirks, Café Kerkzicht, Schoonheidssalon Anne

Rondje Nuland 2008

Op 8 juni was het dan zover, alweer voor de vierde keer werd ons een kraampje aangeboden op ‘Rondje Nuland’, de jaarmarkt.

’s Ochtends vroeg eerst alles opbouwen en vanaf half 11 kwamen de eerste bezoekers. We hadden 2 kramen dit jaar:

Verkoop van broodjes knakworst.

Kraam met spelletjes. Mensen konden er meespelen met een rad van fortuin, knikkers raden, foto in Afrikaanse kleding laten maken en muntjes in een bak met water gooien. Er konden leuke prijsjes gewonnen worden, die veelal gesponsord waren voor ons.

In het begin was het erg rustig op de markt, maar na een poosje begon het wat drukker te worden, zo ook bij onze kraam. Met name de bak met water was erg in trek, het lijkt zo makkelijk om er een muntje in te gooien, maar dat viel toch behoorlijk tegen.

De knikkerpot was ook erg in trek, er kwamen schattingen binnen tussen de 135 en 535. Het uiteindelijke aantal was 538, de gelukkige winnaar is ’s avonds de prijs nog op komen halen.

’s Avonds onze opbrengsten geteld en dat was weer de moeite waard:

€ 686,64

Inzamelingsactie Footlocker Vianen 2008

Footlocker Europa in Vianen heeft de traditie opgebouwd om 2 tot 3 maal per jaar een sample sale te organiseren. Het doel van de sample sale is om geld in te zamelen voor liefdadigheids- en non-profit organisaties. Voor de sample sale die in oktober is georganiseerd, is besloten de opbrengsten te doneren aan UAC Nederland! De sample sale houdt in dat kleding dat uit de collectie over blijft verkocht wordt voor een lagere prijs. Voorheen werd het gratis aan de werknemers gegeven, maar er is besloten dat het beter is om de kleding te verkopen en de opbrengst aan een goed doel te schenken. Nu is het een soort traditie geworden, er wordt voor elke afzonderlijke sample sale een andere goed doel gekozen. Omdat de inkoopsassistente van Footlocker, Sylvia Ayukakpa, vanuit haar stamboom affiniteit heeft met Kameroen zocht ze een organisatie die daar actief is. Zo kwam ze bij UAC Nederland terecht. De actie heeft uiteindelijk ruim € 2600,- opgeleverd! UAC Nederland wil hierbij graag Footlocker Europe in Vianen bedanken voor deze gulle geste!

Leuke actie van 2 meiden uit Heesch

Bo en Robin, leerlingen van basisschool De Toermalijn in Heesch hebben samen geld ingezameld voor Kameroen. Dit hebben ze gedaan door lege flessen in te zamelen en deze weg te brengen en door noten te verkopen. Met deze activiteiten hebben ze € 37 opgehaald. Een heel mooi bedrag waar we weer van alles mee kunnen doen in Kameroen.

Een erg leuk initiatief van Bo en Robin. Bedankt!