UAC Nederland

geeft kinderen een toekomst

UAC-Nederland Header afbeelding
 
< Terug naar overzicht

Activiteiten 2006

Fiets- en wandeltocht 2006

EEN ZONDAG ZONDER ZON, WERD IN NULAND TOCH EEN ZONNIGE DAG

Op zondag 17 september werd in Nuland voor de tweede keer een Fiets- en wandeltocht georganiseerd door M.O.V.

De opbrengst voor deze dag werd geschonken aan het UAC Nederland voor het verder bouwen van een schooltje in Kameroen.

Ondanks dat het niet zo’n zonnig weer was, werd er toch super veel gewandeld en gefietst in Nuland. Er waren mooie tochten uitgezet door de wandelvereniging Nuland en Toerclub Tandje d’r bij. Op de rustposten van het ZLTO ontbrak er niets om de inwendige mens te versterken en Move2b fit zorgde ervoor dat er zonder nat te worden kon worden geroeid.

Al met al waren er veel mensen actief bezig en zorgde er voor dat we ‘s avonds bijna een bedrag van 2000 euro konden overhandigen aan UAC.

Dus deze sombere dag kreeg een zonnig einde.

Iedereen die op welke manier ook heeft ingezet om deze dag te doen slagen,

HARTELIJK BEDANKT

Graag willen we de volgende mensen bedanken:

Move2bfit ,ZLTO, Toerclub tandje erbij,wandelvereniging Nuland en de E.H.B.O.

voor de fijne samenwerking.

Maar zeker ook een woord van dank aan de volgende bedrijven die ons financieel gesponsord hebben:

Acc, Prinssen, Romme en Zwanenberg, H.Ermers bv, Bouwbedrijf van Niftrik, v, Lijssel Transport bv, Gerard v. Lith, P.H.M.v.d. Bosch.Expert van Erp bv, Tielemans hekwerk, J.J.v.d. Berg en Zn en Theo Dirks.

Ook de volgende bedrijven, die op ‘n andere manier hebben geholpen willen we zeker niet vergeten:

Wihabo, P.Lunenburg, Bakkerij van Roosmalen, Rabobank Maasland SRV gebr. Tielemans, Albert Hein, Jim van Sleeuwen, Cafe Kerkzicht, Gebr. v.d. Donk en snackbar Theo Dirks

Sharon van der Heijden helpt UAC Cameroon op een creatieve manier

Hallo allemaal,

Ik ben Sharon van der Heijden en ben 15 jaar
Op 17-09-2006 was de jaarlijkse fietstocht voor Kameroen er weer. Het was een geslaagde dag.
Ik verkocht boekjes met zelf geschreven gedichtjes erin. Ik heb er maar liefst 19 verkocht. Ik heb in totaal sinds 2 mei 2006 163 boekjes verkocht. En dat heeft een bedrag opgeleverd van € 169,50. Natuurlijk ben ik hier echt heel erg trots op. Dit was mijn stukje over de super leuke geslaagde dag.

Sponsorzwemmen Jacintaschool te Breda

Op 17 februari 2006 gingen de leerlingen uit de groepen 7 van de Jacintaschool in Breda sponsorzwemmen. Francien Faber, Pabo-studente en stagiaire op de school heeft het sponsorzwemmen in het kader van haar afstudeerproject “Naastenliefde” georganiseerd i.s.m. zwembad Sonsbeeck in Breda. Doel van het sponsorzwemmen was de aanschaf van boeken voor de Jamandianle Nursery School in Kameroen. De leerlingen konden zich door familie en bekenden laten sponsoren. Per baantje of per een eenmalige bedrag kon er gesponsord worden. Dus hoe meer banen de leerlingen zwommen, hoe meer geld er werd ingezameld. In totaal is er maar liefst € 1450,- opgehaald. In augustus gaat Francien voor 5 maanden lesgeven in Kameroen en zal ze erop toezien dat het geld goed besteed wordt.
(Bron: De Bredase Bode, 15-02-2006)

Zandkastelen voor UAC, op naar de finale!

24 en 25 juni stonden in het teken van Zand, heel veel zand. Met een aantal vrienden en oude bekenden van UACNederland deden we mee aan de voorronde van het evenement Verstand van Zand, georganiseerd door zandwinningbedrijf K3 in de Betuwe. Samen met 13 andere teams kregen we de opdracht een zandsculptuur te maken geïnspireerd door het thema bouwkunst. Alle teams bouwen voor hun eigen goede doel, want met deze wedstrijd zijn geldprijzen te winnen! Met onze positieve ervaringen van vorig jaar (en het behalen van de derde plaats) bouwden we dit jaar weer fanatiek voor UAC. Als inspiratiebron hadden we een indrukwekkend monument gekozen dat in Yaounde (de hoofdstad van Kameroen) staat. Met ons zandsculptuur wilden we de bijzondere samenwerking van UacNederland en UacKameroen verbeelden.
Na twee dagen keihard werken en een geweldige promotie van ons goede doel mocht het resultaat er zijn! We waren door de jury gekozen om door te gaan naar de finale op 9 september op de markt van Arnhem. Samen met 5 teams uit onze voorronde en 6 teams uit een andere voorronde zullen we daar proberen ons kunstwerk nog mooier te maken en wie weet een prijs in de wacht te slepen. In elk geval zal er deze dag veel reclame voor UAC gemaakt worden. Het is heel leuk om te zien hoe alle teams aan hun zandsculpturen werken, bij deze wil ik dan ook iedereen uitnodigen om 9 september naar de markt van Arnhem te komen! Zie voor meer informatie ook www.verstandvanzand.nl

Uac Nederland wint plaats in de finale

Via Wietske uit Arnhem hebben enkele leden van UAC Nederland en enkele andere mensen meegedaan aan een wedstrijd zandsculputeren bouwen. De wedstrijd vond plaats op 25 juni 2006. Vorig jaar werd ook al meegedaan met de wedstrijd. Voorwaarde om mee te kunnen doen is het steunen van een goed doel. Na het behalen van de eerste plaats is er een plaats verworven in de finale. Deze zal plaats vinden op 9 september 2006 op het plein bij het provinciehuis in Arnhem. Om echt een goede indruk te krijgen van wat je met zand kunt doen, kom zeker even kijken. Ook zal er, net als op 25 juni, een kraam staan. Hier geven de leden van UAC Nederland graag meer informatie over de stichting en zijn projecten.

Zand, zon, zweet en… 1000 euro!

Vrijdag 8 en zaterdag 9 september stonden in het teken van veel zand, zon, zweet en ja een teamprijs van 1000 euro voor UACNederland. Na een goed doorlopen voorronde in juni dit jaar mocht ons team met de naam ‘(Zand)Kunst voor Kinderen’ weer meedoen aan de finale van de wedstrijd Verstand van Zand, georganiseerd door zandwinningbedrijf K3 in Oosterhout. Was de voorronde nog op een verafgelegen plek in de Betuwe, de finale was nu voor groot publiek in het centrum van Arnhem.
Vrijdag begonnen we met het ‘compacten’ van het zand in mallen. Met zes vrienden waren we drie uur heel druk bezig kilo, s zand te scheppen, mengen en stampen. We hadden een ontwerp van ruim drie meter hoog en dat betekende heel wat zand!

Zaterdag begon de wedstrijd echt met ook steun van UACNederland: Joost versterkte ons bouwteam en Diane en Marieke zorgden voor een geweldige promotie voor UACNederland in de kraam die we bij ons bouwplot kregen. Samen met 10 andere teams hadden we de hele dag de tijd een zo mooi mogelijk sculptuur uit het blok zand te ‘carven’. Het thema voor dit jaar was ‘bouwkunst’.Naast het thema moest ons zandsculptuur ook iets verbeelden van het goede doel waarvoor we streden. Wij lieten ons inspireren door een bijzonder monument dat in Yaoundé (de hoofdstad van Kameroen) staat. Dit monument verbeeldt dmv twee banden die als een spiraal in elkaar draaien het samengaan van Brits en Frans Kameroen. Wij verbeeldden met ons zandsculptuur de samenwerking tussen UACKameroen en UACNederland.

Vol spanning begonnen Joost en ik s’ ochtends bovenaan ons kunstwerk de punt uit te hollen zodat het licht er doorheen zou stralen. Dit lukte en gaf een geweldig effect. Verder was het keihard werken de hele dag. Veel mensen kwamen ons werk gedurende de dag bewonderen en dat werkte heel motiverend. Om 16.15 waren we klaar met ons sculptuur en mochten we een stem uitbrengen aan een ander team. Het team met de meeste stemmen kon naast de juryprijs en de publieksprijs hiervoor 1000 euro winnen. De winnaar van deze prijs bleken wij te zijn! Geen hoofdprijs maar wel een heel sympathieke prijs en een dag waarop veel mensen United Action for Children hebben leren kennen. Het was een geweldige dag, volgend jaar doen we zeker weer mee!