UAC Nederland

geeft kinderen een toekomst

UAC-Nederland Header afbeelding
 
< Terug naar overzicht

Activiteiten 2007

Fiets- en wandeltocht 2007

Dit jaar organiseerden MOV Nuland en UAC Nederland alweer voor de derde keer in Nuland een fiets- en wandeltocht op 16 september 2007.

Het was een drukke dag in en rond Nuland. Veel activiteiten die er te doen waren. Één daarvan was de jaarlijkse fiets- en wandeltocht, met opbrengsten voor Kameroen.

De deelname was dit jaar weer super! We hebben dan ook een geweldig bedrag opgehaald: maar liefst € 2018,00 !!

Mede dankzij de volgende ondernemers die hun steentje hebben bijgedragen: Wihabo, van Lijssel transport, Gebroeders v.d. Donk, P.H.M. v. d. Bosch, Hotel Nuland – van der Valk, J.J. van den Berg en Zn, P.R. Zwanenberg, Albert Heyn, W. Tielemans, Bakker van Roosmalen, Maasdonks wegenbouw, S.R.V., Bouwbedrijf van Niftrik, Jos van den Boom, Tribe B.V., P. Lunenburg, Expert- van Erp, H. Peterse natuursteen, v.d. Akker Electric, Gerard van Lith, Theo Dirks, Café Kerkzicht.

Kennedymars 2007, Margret en Arjan

Al jaren wordt er in Waalwijk een Kennedytocht georganiseerd; 80 vd Langstraat. Al jaren moedigt iedereen enthousiast aan. Ook riep ik al jaren om de tocht een keer zelf te gaan lopen. Ook een mooie gelegenheid om geld in te zamelen voor de stichting UAC Nederland. Zelf ben ik in 2003 ook 3 maanden in Kameroen geweest. Samen met mijn vriendin Sanne hebben we daar heel veel kunnen doen voor de nursery school. Echt een ervaring om niet te hebben willen missen en om nooit te vergeten! Samen met mijn vriend Arjan ben ik vanaf April 2007 al flink gaan oefenen. Kost veel tijd maar was ook erg gezellig. 40 km was de langste wandeling die ik geoefend heb. Mijn schoenen waren in ieder geval goed ingelopen! Helaas had ik regelmatig last van blaren. Mijn vader heeft daarom mijn voeten ingetaped voordat ik begon aan de tocht van 80 kilometer. Gelukkig waren de weerberichten gunstig. We liepen een lekker tempo en de eerste 40 km hadden we in 8 uur afgelegd. Hierover waren we erg tevreden. Gelukkig mocht ik Sanne wakker bellen en die is ons komen steunen toen we in Sprang Capelle en Waspik liepen. Een welkome afleiding. Na 65 kilometer ging mijn lichaam protesteren. Toen kwamen toch nog een flink aantal blaren! Dan is 15 kilometer nog erg ver. In Loon op Zand heb ik mezelf laten masseren en heb mijn Teva’s aangedaan. Veel vrienden zijn ons tegemoet komen fietsen en zij hebben ons erdoorheen gesleept. Uiteindelijk kwamen we om 16.12 uur binnen en hebben we deze geweldige tocht volbracht Ook een belevenis die ik niet had willen missen!

Rondje Nuland 2007

Om half 10 op weg naar de markt om onze spullen klaar te zetten. In de 2 voorgaande jaren dat we op de jaarmarkt stonden hadden we veelal rommelmarkt spullen meegenomen om te verkopen. Dit jaar een heel andere opzet, spannend dus!

Een bak met water met daarin 3 potjes op de bodem. Het was de bedoeling om met muntjes van €0,20 in de potjes te mikken. Dat was nog best lastig.

Verder nog een Rad van Fortuin. Regelmatig gingen we met lotjes het plein rond om deze te verkopen. Wanneer ze allemaal verkocht waren kon het rad gaan draaien. Er waren leuke kleine prijsjes te winnen.

Vele prijsjes die wij op onze kraam hadden liggen, zijn gesponsord door Rabobank of gewoon gekregen van anderen.

In de middag werd er ook nog geschminkt

Een erg leuke gezellige dag!!

Naast ons kraampje midden op het plein, waar we gratis mochten staan, werd er bij de AH ook nog flink gewerkt om geld voor Kameroen in te zamelen.

Er stond een Unox kraam gesponsord door de AH. Hier werden broodjes worst verkocht, de volledige opbrengst was voor Kameroen.

De opbrengsten van deze dag waren meer dan we hadden durven hopen.

Een totale opbrengst dus van € 662,77!!! Geweldig!!!

Braderie Asten 2007

Op zondag 3 september 2007 was het weer zover, de jaarlijkse braderie in Asten. Op deze braderie presenteren diverse bedrijven, instellingen en verenigingen zich die allemaal gevestigd zijn in de gemeente Asten. Zoals andere jaren had ook dit jaar de wereldwinkel van Een Aarde uit Asten een standje.

Stichting Een Aarde is een stichting die zich bezighoud met de verkoop van (tweedehands) spullen. Soms zijn er ook spullen bij geschonken door het bedrijfsleven uit de omgeving van Asten. De opbrengst gaat naar ontwikkelingsprojecten in het buitenland.

Nadat ik contact had gezocht met deze stichting voor financiële steun, werd ik uitgenodigd om in de stand tijdens de braderie toelichting te komen geven over UAC in Kameroen.

Op de braderie stonden ze met een stand waarin voor €0,50 een envelop gekocht kon worden. Als er in deze envelop een lotje zat met een nummer dan betekende dat die persoon een prijs had gewonnen. De prijzen bestonden uit diverse nieuwe spullen zoals puzzels, spellen, kussentjes. Veel van deze prijzen waren als restanten geschonken door bedrijven.

Door het slechte weer viel het bezoekersaantal van de braderie erg tegen.

Maar door de inzet van de dames in het kraampje werd er toch nog wel een behoorlijke omzet van €250,- behaald. Die ten goede zou komen aan UAC. Later in de week belde de voorzitter nog op dat het bedrag nog verhoogt werd naar € 1000,-

Overpad rent voor Kameroen 2007

Vrijdag 1 september was het zover. SBO “Het Overpad” uit Den Bosch, hield voor het derde opeenvolgende jaar een sponsorloop voor het UAC project in Kameroen.

De weken hiervoor zijn de kinderen uit de groepen acht langs de deuren gegaan om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Er waren kinderen die meer dan 100 euro ingezameld hadden!!!

Op vrijdag was het dan eindelijk zover! De speelplaats was versierd, de kinderen hadden kleren aan in de stijl van Kameroen. De kinderen uit de andere klassen hadden spandoeken bij zich er stonden een hoop ouders aan de kant. Het werd een enorm succes!!!! Er werd enorm hard gerend, sommige kinderen hebben meer dan twintig rondjes gerend..

Donderdag 7 september werd tijdens de Nacht van Acht bekend gemaakt wat de totale opbrengst was. Er werd 2165, 60 euro opgehaald. Wat een enorm bedrag!!!! Wij willen alle kinderen, leerkrachten en ouders van “Het Overpad” heel hartelijk bedanken.

Bassisscholen houden kerstmarkt

Afgelopen december hebben verschillende basisscholen in Brabant een kerstmarkt gehouden, waarbij de opbrengst naar UAC Nederland gaat. Voorafgaand aan de markt hebben de leerlingen een presentatie gekregen over het leven in Kameroen van schoolgaande kinderen. Hieronder zijn enkele reacties te lezen. “Het geld van de kerstmarkt gaat naar een school in Kameroen. Wij hebben dat gehoord van Francien (vrijwilliger aug 2006- jan 2007). Wij vonden de foto’s en filmpjes heel leuk en het is leerzaam. Francien moest een schort aan op school omdat alle kinderen stoffige handen hadden. Al het geld gaat naar de school omdat de school van hout is gebouwd. Wij gaan hun helpen om heel veel geld in te zamelen. Dan kunnen hun van dat geld een stenen school bouwen. Dan horen ze elkaar niet meer door de muren. En dan kunnen ze ook speelgoed en een groter schoolplein maken.” Leerlingen van groep 5, Basisschool De Klimboom, Best.
“Francien (vrijwilliger aug 2006- jan 2007) was bij ons in de klassen komen vertellen over Kamaroen. Ze vertelde over een familie, de 2 kinderen van die familie gingen naar een school waar Francien les gaf voor een tijdje. Die kinderen heetten: Evelien en Macbo. Als de kinderen op de oude school kwamen, reden ze met een school bus naar de nieuwe school. Ze vertelde ook dat alle juffen een schort droegen. Dat was omdat heel veel kinderen kwamen knuffelen bij de juf, maar daarvoor waren ze over een stoffige weg naar school gelopen en waren dus vies. Dat wilden de juffen niet op hun kleren hebben dus daarom deden ze maar een schort aan! Als Francien daar les gaf, deed ze dat anders dan ze daar normaal doen: Ze las een verhaal over een monster voor. Dat was een fantasi verhaal, maar die kinderen daar hadden nog nooit een fantasieverhaal gehoord en begonnen dus te denken dat er echt een monster door de bossen sloop! Toen Francien toen zij dat iedereen een tekening mocht maken van een monster reageerden de kinderen met: ik kan dat niet! of hoe moet dat? Die kinderen wisten niet dat je iets kon bedenken en dat kon tekenen. Uiteindelijk heeft ze de kinderen toch overtuigd dat er geen monster is, en dat het helemaal niet moeilijk is om iets te fantaseren en te tekenen. Na een tijdje werden de mooiste tekeningen gemaakt.`s middags kregen de kinderen op school: brood met boter. 2 keer in de week kregen ze ook nasi. Wanneer de school uit was, ging francien mee naar het huis van Evelien en Macbo. Francien is daar toen nog een tijdje gebleven, en heeft ook bankjes voor een klas laten bestellen. Wij vonden het heel leuk dat ze bij ons in de klassen was komen vertellen.” Tom, Koen en Sanne Berkers, leerlingen Basisschool De Klimboom, Best