UAC Nederland

geeft kinderen een toekomst

UAC-Nederland Header afbeelding
 

Over UAC Nederland

Nadat UAC Kameroen net was opgericht, was Diana van Nistelrooij de eerste die vanuit Nederland in 2002 UAC in Buea bezocht om vrijwilligerswerk te doen. Eenmaal terug in Nederland besloot zij dat zij ook vanuit Nederland zich wilde blijven inzetten voor deze organisatie. Samen met enkele andere Nederlandse vrijwilligers werd in 2004 UAC Nederland officieel opgericht.

UAC Nederland is een particulier initiatief van enthousiaste en toegewijde mensen. De mensen betrokken bij UAC Nederland hebben allen ervaring met vrijwilligerswerk in Kameroen en zij gebruiken hun enthousiasme en ervaring in het ondersteunen van een lokale organisatie in Kameroen.

 

UAC Nederland ondersteunt UAC Kameroen met:

  • De bouw van een school.
  • Het ondersteunen van de lokale organisatie met het bevorderen van de deskundigheid van zowel stafleden als onderwijzend personeel
  • Het sponsoren van verschillende (extracurriculaire) projecten van UAC Kameroen.

 

Waarom ondersteunen wij UAC in Kameroen?

  • De drive en passie van Mr Orock, oprichter van UAC, werken aanstekelijk. UAC Nederland wil UAC Kameroen graag ondersteunen in het realiseren van zijn droom: goed onderwijs voor de kinderen in Kameroen.
  • Het nauwe contact tussen UAC Kameroen en UAC Nederland is een uitgelezen kans om van elkaar te leren. Dit kan door met elkaar samen aan projecten te werken, maar ook het begeleiden van vrijwilligers die graag een tijdje bij UAC in Buea willen helpen.